In onze schoolvisie staan een aantal thema's centraal: relatie en gezag, leeromgeving en organisatie, ontwikkeling en uniciteit en verantwoordelijkheid. Vanuit deze thema's geven wij u een samenvatting van onze visie weer. 

Relatie en gezag
Op onze school vinden we het belangrijk dat alle leerlingen zich in de groep veilig voelen. Dit kan alleen als er een positief pedagogisch klimaat is. Er is saamhorigheid, eensgezindheid, motivatie om het groepsdoel te behalen, de leerlingen voelen zich medeverantwoordelijk, hebben respect voor elkaars mening en (karakter)verschillen en er is een goede samenwerking tussen groepsleden. De leerlingen moeten weten dat zij er toe doen en moeten zich gewaardeerd voelen. 

Naast een goede relatie tussen leerkracht en leerlingen en leerlingen onderling, vinden wij het ook belangrijk dat er een goede relatie is met God. Wij geven de leerlingen de boodschap mee om God lief te hebben boven alles en de naaste als zichzelf.

Leeromgeving en organisatie
Op onze school creëren wij een leeromgeving waarin de leerlingen zich veilig en vrij voelen en waarin ze zich kunnen en willen ontwikkelen. Een rijke leeromgeving met uitdagende materialen en verschillende hoeken waarin de leerlingen ontwikkelingsgericht kunnen werken en ontdekkenWij geven daarnaast onze leerlingen verantwoordelijkheid voor taken, dit motiveert hen om te leren. 

Organisatorisch werken wij, als leerkrachten, allemaal op dezelfde manier. Dit doen wij om structuur te krijgen in onze organisatie en om voor de leerlingen één lijn te trekken. Zo gebruiken wij allemaal dezelfde methoden, differentiëren wij allemaal in onze lessen en sluiten we allemaal aan, door het aanbieden van een verscheidenheid aan inhouden, op de leefwerelden en interesses van onze leerlingen. Wij zorgen dat de onderwijsinhouden zinvol, rijk en uitdagend zijn voor de leerlingen. Daarnaast geven wij ons onderwijs in de zone van naaste ontwikkeling. Dit betekent dat wij met de leerstof aansluiten bij wat de leerlingen nog net niet kunnen. 

Wij zetten verschillende werkvormen in, zodat onze leerlingen op verschillende manieren tot leren komen. Voorbeelden van werkvormen die wij inzetten zijn: Zelfstandig werken, samenwerken in groepen, klassikale lessen, samenwerken in tweetallen. Door het samenwerken met klasgenoten leren leerlingen van en met elkaar. Ze kunnen op deze manier allemaal hun kwaliteiten inzetten, waardoor ze samen een goed product kunnen neerzetten.

Ontwikkeling en uniciteit
Elk kind is uniek. Uniek in zijn karakter en uniek in zijn ontwikkeling. Uniek in zijn bestaan. Als leerkracht willen wij zo goed mogelijk aansluiten bij de ontwikkeling van de leerlingen. Wij hebben als doel om iedere leerling bij te staan in de ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat iedere leerling groeit en op zijn eigen tempo en wijze leert. Dit doen we door de lesstof aan te laten sluiten op het niveau van de leerling. We differentiëren in de leerstof en maken clustergroepen per niveau. We koppelen leerlingen aan elkaar en zo kunnen ze van en met elkaar leren.

Om het niveau van de kennis en ontwikkeling van de leerlingen vast te stellen, hebben we aan het begin van het nieuwe jaar een overdracht met de leerkrachten van het vorige leerjaar. Ook voeren we luistergesprekken met alle ouders om een compleet beeld van de leerling te krijgen.
De leerkrachten hebben invloed op de ontwikkeling en de persoonlijkheid van de leerlingen. Maar ook de omgeving en de klas kan de persoonlijkheid van de leerling veranderen en de ontwikkeling voortzetten of stagneren. Interactie is daarom belangrijk. We ontwerpen verschillende sociaal-culturele thema's waarbinnen de leerlingen interactief bezig kunnen zijn.

Verantwoordelijkheid
Op onze school hebben leerkrachten én leerlingen de verantwoordelijkheid voor bepaalde taken. Als leerkrachten zijn we verantwoordelijk voor onder andere het lesaanbod. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat alle lessen en thema’s aanbod komen. Dat leerlingen getoetst worden en ontwikkelen en groeien. Daarnaast ben je als leerkracht natuurlijk nog voor veel meer taken verantwoordelijk. Verantwoordelijkheid dragen hebben wij als leerkrachten ook jong geleerd, en dat wij willen wij onze leerlingen ook meegeven. Wij, als leerkrachten, leren de leerlingen verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen proces en voor het werk dat zij leveren.  

De leerkracht kan de leerling in heel veel dingen helpen, sturen en ondersteunen. “Ondanks deze vormen van hulp en ondersteuning vinden wij dat de leerlingen zich bewust moeten zijn of worden dat zij ten diepste zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces.”(Kalkman, 2003) En daar willen wij onze leerlingen in sturen. Wij als leerkrachten zijn hierin ook een voorbeeld voor de leerlingen, wij hopen dat onze leiderschapsstijl de leerlingen stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen.